Nøddestænger

(ca. 60 stk.)

Ingredienser:

300 g mel
100 g sukker
200 g blødt smør
1 æg
50 g hasselnøddekerner, finthakkede
Reven skal af 1 usprøjtet appelsin
1 æg, pisket med 2 spsk. vand, til pensling
150 g mørk overtrækschokolade, smeltet

Sådan gør du:

Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt æg, nødder og appelsinskal.
Tilsæt mel og ælt dejen hurtigt sammen til en ensartet dej, der lægges i køleskab ca. 30 minutter.
Del dejen i 6 lige store del, der rulles ud til 50 cm lange pølser.
Pensl dem med æg og skær dem i stykker på 5 cm, der sættes på en bageplade med bagepapir og bages i en 200° varm ovn 8-10 minutter.
Når kagerne er helt kolde, dyppes den ene ende i smeltet chokolade.

Udskriv opskrift