(20 stk.)
Ingredienser:
• 1 dl vand
• 4 dl mælk
• 50 g gær
• 4 spsk. sukker
• ½ tsk. salt
• 10 dl hvedemel
• 50 g smør
• 250 g koldt smør
Sådan gør du:
Varm vand og mælk i en gryde, til det er lunkent eller ”lillefinger-varmt”.
Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker og salt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt.
Ælt de 50 g smør ind i dejen, til dejen igen er glat.
Kom dejen i en skål og dæk med et fugtigt klæde.
Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og stil den i køleskab 1-2 timer.
Rul den kolde dej ud til en firkant.
Høvl det kolde smør i tynde høvlspåner med en osteskærer, og læg dem på halvdelen af dejen.
Fold dejen over smørret og tryk kanterne let sammen.
Rul dejen ud igen, og gentag processen 5-7 gange.
Pak den flade dej i plastfilm og læg dejen i køleskab til næste morgen.
Tag dejen ud og skær 20 trekanter ud, som rulles sammen til horn og lægges på en bageplade
med bagepapir og hviler ½-1 time, hvorefter de bages i en 200° varm ovn ca. 20 minutter.