Pærekage

Ingredienser:

½ kg pærer, skrællede og halverede
100 g smør + lidt til formen
100 g sukker
Kornene fra ½ stang vanilje
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g usaltede pistacienøddekerner, hakkede
2 æg, delt i blommer og hvider
½ dl mælk
Rasp til formen

Sådan gør du:

Kog pærerne 3-4 minutter og lad dem dryppe af.
Smørret røres godt med sukker og vaniljekorn.
Mel, bagepulver og nødder blandes og kommes i dejen.
Skiftevis tilsættes æggeblommer og mælk.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i.
Smør en springform med smør og drys den med rasp.
Dejen hældes i formen, og pærerne lægges ned med den buede side opad.
De trykkes lidt ned i dejen.
Kagen sættes i en 190° ovn ca. 35 minutter, og kagen serveres med koldt flødeskum.

Udskriv opskrift