Rabarberkage med kanel

Ingredienser:

2 æg
2 dl sukker
3 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør, smeltet og afkølet + smør til formen
½ dl mælk
3 store rabarberstængler
1 tsk. kanel
2 tsk. sukker

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og bland det i æg-sukkerblandingen, skiftevis med det smeltede smør og mælken.
Rør dejen sammen og kom den i en velsmurt springform (22-24 cm i diameter).
Skær rabarberne i små stykker (skræl dem, hvis stænglerne har en meget tyk skræl).
Fordel rabarberstykkerne over dejen og drys med kanel og sukker.
Bag kagen i en 180° varm ovn 30-40 minutter.
Drys eventuelt kagen med flormelis og server den med flødeskum.

Udskriv opskrift