Fyldt kalveculotte med salvie, oliven og mandler

(4 personer)

Ingredienser:

1 kalveculotte på 800 g
75 g sorte oliven, uden sten
½ bakke salvie
75 g mandler, smuttede
½ spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Kom oliven, salvie og mandler i en blender sammen med en lille smule olie, og bland det til en fin, tør masse, der krydres med salt og peber.
Med en skarp kniv skæres små lommer – ca. 2 cm lange og 3 cm dybe) på oversiden og siderne af culotten.
Fordel og pres olivenblandingen ned i lommerne.
Sæt culotten i en 170° varm ovn ca. 35 minutter (et stegetermometer skal vise en centrumstemperatur på 60°, hvis kødet ønskes rosastegt).
Lad kødet hvile lidt, skær det i tynde skiver og server det fx med braiserede rodfrugter (se under torsdag) og tomatsalat.

Udskriv opskrift