Frikassé af kalvetykkam m/ grønt og kartofler

(4 pers)

Ingredienser:

800 g kalvetykkam i tern
Peberkorn
2 stk fennikel
2 rødløg
300 g grønne bønner
1 bdt dild
2 dl piskefløde
Maizena mel
Salt og peber

1 kg kartofler
Brød

Sådan gør du:

Fenniklen deles i kvarte på langs, toppen og stokken skæres fra (bruges til kogning).
Skær da kvarte fennikler i strimler på lange og blanchér dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Tag dem op og læg dem i iskoldt vand.
Rødløgene skøres på samme måde som fennikel og blancheres let i ca. 1 minut.
Læg dem i iskoldt vand.
Bønnerne snittes i 2 cm lange stykker, blancheres let ca. 1 minut og lægges så i iskoldt vand.
Lad alle grøntsagerne dryppe godt af i en sigte, gerne sammen.
Dilden plukkes i fine stykker, gem stilkene til kogning.
Kødet gives et opkog i letsaltet vand og tages op, vandet kasseres og kødet kommes tilbage i gryden.
Tilsæt vand så kødet i gryden er dækket, tilsæt dildstilke, fennikeltop og –stok sammen med peberkorn.
Lad kødet koge ved svag varme under låg ca. 1 time til det er mørt. Skum af for urenheder.
Når kødet er mørt, tages det op af gryden, og suppen sigtes gennem et klæde og hældes tilbage i gryden.
Lad suppen koge op, tilsæt piskefløden og lad den koge godt igennem.
Jævn evt. med lidt maizena og smag til med salt og peber.

Servering: Kød og grøntsager varmes i sauces og til sidst tilsættes den plukkede dild og serveres med kartofler.

Udskriv opskrift