2 slags småkager af samme dej

ca. 40 stk.

Ingredienser:

GRUNDDEJ:
250 g smør
350 g hvedemel
Kornene fra 1 vaniljestang
200 g sukker
1 stort æg

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet.
Bland med vaniljekorn og sukker og saml dejen med æg.
Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles til pølser, der er 5 cm i diameter.

Ingredienser:

MANDELKAGER
1 portion grunddej
50 g mandler, finthakkede
½ dl groft rørsukker eller kokospalmesukker

Sådan gør du

Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles til pølser, der er 5 cm i diameter. Bland mandler og sukker, og tril dejen godt i blandingen.

CHOKOLADE/APPELSINKAGER
1 portion grunddej
75 g hakket mørk chokolade
50 g hakket kandiseret appelsinskal

Bland dejen med hakket chokolade samt appelsinskal.
Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles til pølser, der er 5 cm i diameter.

For alle tre slags småkager:
Skær dejpølsen i 5 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i en 200° varm ovn ca. 8 minutter.
Læg kagerne til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Udskriv opskrift