(4 personer)
Ingredienser:
1 kg lammekød fra bov eller kølle, skåret i tern
½ hvidløg, delt i fed
150 g sorte oliven uden sten
150 g løg, hakkede
Lidt smør til bruning af løg
4 spsk. kapers
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt ingefær
1 flaske rødvin
Sådan gør du
Varm lidt smør på en pande og sauter løgene, til de er let brune.
Kom alle ingredienserne i en støbejernsgryde eller en anden tykbundet gryde.
Hæld rødvin ved, rør det hele sammen, og bring det i kog.
Læg låg på, og kom gryden i en 150° varm ovn ca. 2 timer, til kødet er rigtigt mørt.
Serveres med bulgur eller couscous, ovnbagte hokkaidobåde (se under ”torsdag” eller under ”Annes hjørne” på Dalgaards hjemmeside, hvor der også er opskrift på suppe med hokkaido græskar) og en grønkålssalat.