Ovnstegt lammekrone m/ ricottakartofler, langtidsbagte auberginer/tomater og sauce

Ingredienser:

1 stk. lammekrone til 4 personer
NoMu Lamb rub
Olivenolie

Sådan gør du

Bland krydderi og olie og “rub” det godt ind i kødet. Lad lammekronen “trække” 1 times tid. Læg stegen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 220-230 gr.C. i ca. 30 min. Lad stegen “hvile” ca. 10 min. inden udskæring.

Tilbehør:
(kan tilberedes dagen i forvejen)

Ricottakartofler:

Ingredienser:

4 bagekartofler
6 spsk ricotta ost
2 hele æg
salt og peber

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær det midterste af dem i tynde skiver. Rør ricotta med æg, salt og peber. Bland kartoflerne og ostemassen godt. Kartoffelskiverne arrangeres pænt lagvis i et ovnfast fad, der sættes i ovnen v/ 170 gr. C i ca. 30 min.

Langtidsbagte aubergine/tomater:

Ingredienser:

1 lang aubergine
4 tomater
1 bdt. timian
3 bdt. rosmarin
1-2 fed hvidløg
olivenolie
reven parmesan ost

Sådan gør du

Skær aubergine og tomater i tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie, hak hvidløg, rosmarin og timian groft og drys det over grøntsagerne.
Bages i 1½ time ved 90 gr.C.

Før servering portion-arrangeres aubergine og tomaterne oven på kartoffelskiverne. Drys med parmesan osten og sæt bagepladen i ovnen ved 180 gr.C. til osten er smeltet.

Sauce:

Ingredienser:

1 dl. balsamico-eddike
3 dl. kalvefond
1 pk smør
2 dl. rødvin

Sådan gør du

Kog eddike ned til sirupskonsistens, rødvin tilsættes og koges ned. Tilsæt kalvefond og kog det igennem. Monter saucen med kolde smørklatter.

Udskriv opskrift