Æg- og tomatsalat

Denne salat tager lidt tid at lave, og der er mange forskellige ingredienser i den. Salaten er mild i smagen, og de sprøde kartofler på toppen er en elegant detalje.

Ingredienser:

1 stor kartoffel
3 æg, hårdkogte og delt i kvarte
2-3 tomater i både
6 salatblade
½ agurk, delt på langs i tynde skiver og uden kerner
1 kop bønnespirer
1 rødløg i smalle både
Olie til stegning af kartoffelskiver

Dressing:
2 store tørrede chili
2 skalotteløg, finthakket
1 tsk karrypulver
½ tsk salt
1 blomme fra et hårdkogt æg
3 spsk jordnødder, hakket
2 dl kokosmælk
3 spsk tamarindsaft
3 spsk fiskesovs
2 spsk palmesukker

Sådan gør du:

Skræl kartoflen, skær den over på midten og derefter i meget tynde skiver.
Steg kartoffelskiverne i olie, til de er gyldne og sprøde, og læg dem på sugende papir.
Anret æg og grøntsager på et fad med de sprøde kartoffelskiver øverst.
Blødgør chilierne i vand, fjern kernerne og skær dem i fine strimler.
Til dressingen laves en pasta af chili, skalotteløg, karrypulver og salt i en morter eller en lille blender.
Bland æggeblomme og jordnødder i pastaen.
Opvarm kokosmælken, bland pastaen i under omrøring og lad dressingen simre i 2-3 minutter.
Bland tamarindsaft i og smag til med fiskesovs og palmesukker.
Lad dressingen afkøle noget, hæld den over salaten og server straks.

Udskriv opskrift