(4 personer)
Ingredienser
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakkede
300 g oksebov eller klump, uden fedt og sener og kødet skåret i ca. 1 x 1 cm
300 g rodfrugter, fx gulerod, selleri, persillerod, skåret i tern på 1 x 1 cm
1 spsk. olivenolie
75 g bacon, hakket
1 tsk. hel kommen, let knust
1 tsk. spidskommensfrø, let knuste
1 tsk. cayennepeber
1 spsk. paprika
2 laurbærblade
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse flåede tomater
Ca. 9 dl vand
Salt
Hakket persille til pynt
Cremefraiche, som tilbehør
Sådan gør du
Svits bacon, tilsæt olie, og brun kødet.
Tilsæt løg og hvidløg og steg det nogle minutter sammen med krydderierne.
Tilsæt tomatpuré og steg lidt videre.
Tilsæt flåede tomater, vand, rodfrugter og salt og lad suppen simre under låg ca. 1¼ time, til kødet er mørt.
Smag suppen til og server den med cremefraiche, groft brød og pyntet med hakket persille.