Kartoffelsuppe toppet m/stenbiderrogn

(4 personer)

Ingredienser

• 400 g bagekartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
• 1 porre, skåret i tynde skiver
• 1 spsk. smør
• 3 kviste timian, bladene plukkes og bruges
• 1 fed hvidløg, hakket
• Kværnet salt og peber
• 7 dl vand
• ½ dl piskefløde
• 200 g renset stenbiderrogn
• 1 bundt dild

Sådan gør du:

Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, og lad skiverne udvande 10 minutter, og lad demderefter dryppe af.
Sauter kartoffelskiver og porreringe i smør i en gryde 3-4 minutter, til de falder lidt sammen.
Krydrmed timian, hvidløg, salt og peber og sauter 1 minut mere.
Tilsæt vand, og lad suppen simre 15-20 minutter, til kartoffelskiverne er helt møre.
Tilsæt piskefløden og kog 5 minutter mere.
Tag gryden fra varmen og blend suppen, til den er glat, men ikke for længe, så bliver den klistret i konsistens.
Kom suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag til med salt og peber.
Server suppen med en stor skefuld stenbiderrogn og pyntet med dild.

Udskriv opskrift