Kokossuppe m/laks, ingefær & gurkemeje

Ingredienser

1 skalotteløg, meget fint hakket
2 fed hvidløg, meget fint hakket
1 rød chili, uden kerner og fint hakket
1 stilk citrongræs, den inderste bløde kerne anvendes, og skæres i meget tynde skiver
1 spsk. olivenolie
1 tsk. gurkemeje
1 stykke (ca. 40 g) ingefærrod, revet
Saft og reven skal af 2 usprøjtede lime
3 spsk. fishsauce
2 tsk. stærk chilisauce eller chilipasta
1-2 spsk. rørsukker
Ca. ¾ l grønsagsbouillon, fx fra Urtekram eller Herbamare
2 dåser kokosmælk
600 g laksefilet, uden skind og skåret i mundrette bidder
250 g champignoner, skåret i kvarte
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Varm olien og sauter løg og hvidløg til de er gennemsigtige.
Tilsæt chili, citrongræs, gurkemeje og reven ingefær, og lad det simre med nogle få minutter.
Tilsæt limesaft og skal sammen med fishsauce, chilisauce og sukker.
Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad det koge op, og derefter simre 5 minutter.
Tilsæt laks, kog op og lad suppen simre 10 minutter.
Kom champignonerne i suppen, og varm godt igennem nogle minutter og smag suppen til.

Udskriv opskrift