Mulligatawny

(4 personer)

Ingredienser

500 g lammekød, fx bov eller kølle, skåret i tern på ca. 2 x 2 cm
2 løg, skåret i store tern
2 fed hvidløg, grofthakket
1 stort, syrligt æble, skrællet og delt i 2 halve
Saft af ½ citron
50 g smør
1½ spsk. mild karry
1½ dl hønse- eller grønsagsbouillon
2 gulerødder, skåret i tynde skiver
2-3 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
2 porrer, i tynde skiver
¼ l piskefløde
Salt
Cayennepeber

Sådan gør du:

Riv den ene halvdel af æblet groft, (senere skæres den anden halvdel skæres i tern).
Begge æbledele dryppes med citronsaft.
Smelt smørret i en stor gryde.
Svits karryen kort og vend løgene deri, til de bliver klare, men ikke tager farve.
Vend det revne æble i, og lad det snurre med et par minutter.
Kom kødet i gryden, og vend det rundt til det har fået farve på alle sider.
Hæld bouillon ved og lad det koge op.
Skum suppen og lad den simre under låg ca. 1 time.
Skær den anden æblehalvdel i tern.
Kog gulerødder, bladselleri, porrer og æble i let saltet vand ca. 5 minutter, men så de stadig har bid.
Tag kødet op af suppen og si den.
Kom den tilbage i gryden og hæld piskefløde i gryden.
Lad det koge igennem og smag til med salt og cayennepeber.
Kom kød og grønsager i suppen, varm den igennem og server den med lækkert brød.

Udskriv opskrift