Det skal du bruge:
400-500 g kyllingefilet, skåret i mundrette bidder
4 tsk. rød karrypasta
2-3 spsk. karry (afhængig af hvor stærk karryen er)
3 store gulerødder, skåret i mindre tern
1 porre, skåret i skiver
1 skalotteløg, hakket
3 fed hvidløg, hakkede
1 peberfrugt, uden kerner og skåret i tern
2 cm ingefær, finthakket
1 lille dåse bambusskud (ca. 120 g uden væde)
Sesam- eller olivenolie til stegning
1 bouillontern fra Nature Compagnie + 7 dl kogende vand
1½-2 dåser kokosmælk
6 spsk. shoyu/sojasauce
3-4 spsk. fishsauce
4 spsk. kokossukker
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og svits karrypasta og karry.
Vend kyllingebidderne i og brun dem.
Tag kødet fra gryden.
Kom lidt mere olie i gryden og svits alle grønsagerne.
Kom kødet i gryden sammen med kokosmælk, sojasauce, fishsauce, bouillon og kokossukker, og lad suppen simre ca. 15 minutter – du kan eventuelt vente lidt med at tilsætte kødet, så det ikke bliver tørt, men kun lige gennemstegt og varmet.
Suppen kan spises med kogte nudler og drysses med frisk koriander.
Suppen kan serveres med salte cashewnødder og halve limefrugter.