Ingredienser:
1,5 kg kalvebov eller tykkam uden ben
1 skank, haler eller kraftben.
1 porre
3 gulerødder
2 løg
hele peberkorn
Et bdt garni (suppevisk)
3 laurbærblade, frisk timian blade efter smag, sherry
Tilbehør:
Godt brød og ”smilende æg”.
Sådan gør du:
Kødet koges 1 1/2 time med garni, laurbærblade, timian og peberkorn.
Frikadellefars:
1 kg hk kalv og flæsk, ca. ½ ltr skummet mælk, ca. 10 strøgne spsk mel, 1 stort revet løg, salt og peber. Farsen røres sammen.
Fiskefars:
Købes færdig i fiskeafdelingen.
Halvdelen af frikadelle- og fiskefars koges, anvend evt. en bollesprøjte – resten smørsteges til små ”deller”.
Væden fra kødet sies og der laves en opbagt sovs.
Kalvekødet strimles.
Alle ingredienser tilsættes og smages til med sherry, salt & peber.