Indisk Tandoorimørbrad

Tilberedningstid: Ca. 1 time
Beregnet til: 2 personer

Det skal du bruge

1 afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
½ tsk salt
2 spsk Tandoori krydderi

Salat
½ agurk
½ radicchio salat

Dressing
1 dl yoghurt naturel
1/6 tsk stødt spidskommen
½-1 frisk chili

Tilbehør
200 g brød eller fx ovnstegte kartofler

Sådan gør du:

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.

Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, citronsaft, salt og Tandoori krydderi.
Læg mørbraden i marinaden og sæt den i køleskabet mindst ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader.
Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir.
Steg den i ovnen ca. 10 minutter på hver side i alt 20 minutter til centrum temperaturen er ca. 65 grader.

Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i skrå skiver.
Skær salaten i strimler.
Rør dressingen sammen af yoghurt, spidskommen og hakket chili.
Smag den til med salt og dryp den over.

Skær mørbraden i skiver og fordel den på salaten.

Energifordeling og -indhold pr. person

Protein 34%
Kulhydrat 44%
Fedt 22%
2215 kJ – 525 kcal

Tips
Du kan i stedet for skære mørbraden i fire bøffer.
Så skal de stege i ovnen ca. 5 minutter på hver side, inden de anrettes på salaten.
Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
Du kan også bruge Mørbrad Royal

Opskriften er udarbejdet af Sandra Leigh Draznin.

Udskriv opskrift