Irish Stew

4 pers.

Ingredienser:

2-3 spsk olie
400 g banan-skalotteløg, pillede
2 gulerødder, skåret i grove stykker
1 kg lam i tern
1-2 laurbærblade
2-3 kviste frisk timian
salt og peber
8 dl lamme- eller grøntsagsbouillon/fond
1 spsk worcestershire sauce
1,2 kg mellemstore kartofler, skrællet og skåret
i kvarte
bredbladet persille, hakket

Sådan gør du:

Indstil ovnen på 180 grader/160 grader varmluft.
Varm olien i en stor, ovnfast gryde og svits løg og gulerødder ganske kort.
Tag dem op af gryden og tilsæt lammekødet (eventuelt ad flere omgange), som brunes godt på alle sider.
Tag kødet op af gryden og fordel så kød, gulerødder og løg lagvis sammen med laurbærblade og timian.
Sørg for at krydre med salt og peber mellem hvert lag.
Til sidst hældes bouillon/fond rørt sammen med worcestershire sauce i gryden.
Kartoflerne lægges på toppen (de behøver ikke være dækket af væden), der kommes låg på gryden, som
stilles i den forvarmede ovn i 1½ – 2 timer, eller indtil kødet er mørt.
Når retten er færdig, skummes det meste af fedtet af.
Væden smages til, inden det hældes over i et stort fad.
Drys med hakket persille.

Udskriv opskrift