(4 personer)
Ingredienser:
Kødboller:
500 g hakket kalv/flæsk
1 løg, finthakket
2 skiver lyst brød
1½ dl sødmælk
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
30 g parmesanost
1 æg
Kværnet salt og peber
Tomatsauce:
750 g modne tomater
3 spsk. olivenolie
4 spsk. koncentreret tomatpuré
2 tsk. paprika
1 stor spsk. tørret oregano
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
½ l vand fra kødbollerne
Kværnet salt og peber
Spaghetti til 4 personer, kogt al dente efter anvisningen på pakken
Høvlet parmesanost til drys
Grofthakket rucolasalat til drys
Sådan gør du:
Kødboller: læg brødet i blød i mælken, og pres hvidløget ned i mælken.
Bland brød og løg, og tilsæt det opblødte kød og de øvrige ingredienser.
Rør farsen meget godt sammen og lad den hvile ½ time i køleskab.
Form små kødboller med en ske og kog dem i en gryde med let saltet vand.
Tag kødbollerne op af vandet, når de kommer op til overfladen (gem vandet til saucen).
Sauce: bring en gryde med let saltet vand i kog, kom tomaterne i vandet ½-1 minut.
Læg dem derpå i koldt vand. Pil skindet af tomaterne, fjern stilken og skær tomaterne i tern.
Varm olien på en pande og steg tomaterne ca. 3 minutter.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge ca. 10 minutter.
Vend kødbollerne i saucen, lad det hele lige koge op og smag saucen til med salt og peber.
Bland pastaen med kødboller og sauce og drys med høvlet parmesanost og rucolasalat.