Man kan nemt blive forfalden til grøntsager i sur-sød sovs med en skål ris til. Du kan bruge mange andre grøntsager end de her foreslåede. Det vigtige er at få den rette sur-søde smag frem. Lad ikke grøntsagerne få for lang tid, så mister de deres sprødhed.
Ingredienser
1 løg i smalle både eller
3 forårsløg i skrå skiver på 2-3 cm
1 lille ds vandkastanier i halve
1 rød peber i smalle både
6-7 babymajs, flækket på langs
1 kop grønne bønner
1 kop sukkerærter
½ agurk
2 tsk hvidløg, finthakket
2 tsk ingefær, finthakket
1 lille ds koncentreret tomatpuré
3-4 spsk sukker
9-10 spsk lagereddike
2 dl kogt varmt vand
2-3 dl grøntsagsbouillon eller lys fond
2-3 tsk Sambal Oelek
2-3 spsk fiskesovs
2 spsk Maizena, rørt ud med 2-3 dl koldt vand
3-4 spsk olie til stegning
Korianderblade til pynt
Sådan gør du
Opvarm olie i en sautérpande eller wok og steg hvidløg og ingefær et øjeblik heri.
Tilsæt tomatpuré og lidt vand, så det ikke brænder på.
Opløs sukker og lagereddike i det varme vand og hæld blandingen i panden eller wokken.
Tilsæt løg eller forårsløg, vandkastanier og rød peber og lidt efter bouillon eller fond.
Tilsæt babymajs og bønner sammen med Sambal Oelek, når retten koger.
Smag til med fiskesovs og evt. sukker.
Retten skal smage både surt og sødt.
Smagen balanceres med den rette mængde fiskesovs.
Jævn med Maizenablandingen og lad sukkerærter og agurkeskiver (delt på langs og skåret i skrå skiver på ca. 5 mm)
koge med i et par minutter.
Pynt med korianderblade og server straks med kogte ris.