4 pers.)
Tilberedning: Ca. 1½ time
Ingredienser:
2 fasaner
2 gulerødder
3 løg
1 lille hvidkålshoved/savoykål
1/4 selleri
1 bdt. persille
2 kviste timian
2 fed hvidløg
10 sorte peberkorn
8 skiver bacon
2 cox orange æbler
smør
Sådan gør du:
– hvis fonden er lavet i forvejen, så den begynder vi med:
Fond:
Rens fasanerne for evt. rester af indvolde og fjer.
Skær dem ud i lår, ryg og bryststykker.
Brun lår og ryg i en gryde med 2 løg i kvarter, 1 gulerod, 1/4 selleri i tern og persille-stilke.
Når løgene har taget farve hældes vand på, så det dækker, lad det småkoge en times tid under stadig skumning.
Tag så lårene op og gem dem, smid rygges ud og passér resten gennem en sigte over i en ren gryde.
Skum for evt. fedt og kog fonden ind til ca. 4 dl.
Kogelage til Fasanbrystet:
1 ltr. vand, 1 kvist timian, 2 fed hvidløg, 10 sorte peberkorn, 1 hakket løg, 1 hakket gulerod
og en stor spsk. salt koges og skummes til urterne har afgivet smag.
Kom fasanbrysterne i med brystbenet nedad og tag gryden af ilden så snart det koger op igen.
Står til bryststykkerne er kolde.
Læg kålen som er delt i 1/8, bacon i tern, fonden og de 2 fasanbryster i en gryde og braisser under tætsluttende låg i ca. 5 min.
Hæld så fonden over i en anden gryde, monter med smør, æbler i tern og timianblade og lad dem lige koge op.
Portionsanret et bryststykke, kål og bacon og hæld saucen incl. æbler over.
Anret lår og resten af tilbehøret på et varmt fad til anden omgang.