Rødvins-braiseret Vildand

Tilberedning: (ca. 1 time)
(4 pers.)

Ingredienser:

2 vildænder
1 lille gulerod
1 lille løg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvist timian
½ dl Balsamico-eddike
4 dl god rødvin
100 gr smør
2 skalotteløg
½ dl olie til bruning
kartofler og porrer

Sådan gør du:

Gør ænder og urter i stand ligesom i opskriften på Gammeldags Vildand.
Brun ænderne i olien, tage dem op og “brænd urterne af” i olie.
De skal virkelig have en ordentlig tur, ellers får du ikke fuld fornøjelse af de gode sukkerstoffer, som er med
til at give saucen konsistens og smag.
Hæld så eddiken ned til urterne og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt rødvinen, læg ænderne itlbage i gryden, skru ned for blusset og braisér i ca. 20 min.
Tag ænderne op og skær lårene fra, så de kan koge videre sammen med urterne i 20 min. til.
Læg bryststykkerne i en slål med brystbenet nedad og dæk dem med staniol.
Mens urter og lår bliver færdige, er der tid til at koge porrer og stege kartofler eller tilberede anden form for tilbehør.
Efter de 20 min. tages lårene op og sauce og urter passeres gennem en sigte over i en ren gryde.
Pres urterne godt, så alle de gyldne dråber kommer med.
Hvis saucen er for indkogt, så tilsæt lidt vand og kog et par min.
Sigt saucen igen, lad den koge op og skum den for fedt og urenheder, inden den monteres med smør og de
fint-fint-hakkede skalotteløg kommes i.
Skær brysterne fra skroget og anret dem portionsvis med lår, kartofler og porrer.
Hæld lidt sauce over hvert bryststykke.

Udskriv opskrift