Ingredienser
275 g rabarber, skåret i tynde skiver (frosne kan sagtens bruges)
75 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
5 dl yoghurt
1 dl græsk yoghurt 10%
75 g sukker
1 dl piskefløde, pisket til skum
75-100 g mørk (70%) chokolade, hakket
Fremgangsmåde
Kom sukker, rabarber og vaniljekorn i en lille gryde, og kog det op ved svag varme.
Lad det simre ca. 10 minutter, så det bliver som en kompot – rør undervejs, og lad kompotten køle af.
Kom yoghurt, græsk yoghurt og sukker i en blender, og kør til sukkeret er opløst.
Kom halvdelen af rabarberkompotten i blender, og blend kompot og yoghurt til en jævn blanding.
Kom eventuelt blandingen i en skål og vend flødeskummet i sammen med resten af rabarberkompotten og den hakkede chokolade.
Kom blandingen i en beholder, og kom isen i fryseren.
Rør i isen hver halve time, de første 3 timer, så der ikke dannes krystaller.
Isen kan spises efter ca. 4 timer eller fryses helt, og så tages op 30 minutter før serveringen.