(pr. person)
Ingredienser
½ kg bagekartofler
¼ dl olivenolie + 1 spsk.
1 spsk. citronsaft
Kværnet salt og peber
1 tsk. tørret oregano
200 g (ca. 2) peberfrugter, uden kerner og skåret i brede strimler
1 fed hvidløg, hakket
Ca. 25 g sorte kalamata oliven
ca. 50 g fetaost
Sådan gør du
Kartoflerne skrubbes og halveres på langs og skæres så i smalle både på den lange led.
De lægges i et ovnfast fad og blandes med ¼ dl olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Fadet sættes i en 250° varm ovn ca. 40 minutter, til kartoffelbådene er bagte – vend dem af og til undervejs.
Bland peberfrugtstrimlerne med 1 spsk. olie, hvidløg, salt og peber.
Peberfrugterne lægges i et andet ovnfast fad og bages samtidigt med kartoflerne ca. 30 minutter – vend dem af og til.
Lad kartofler og peberfrugter afkøle noget, før de vendes sammen i et fad.
Fetaen smuldres henover og til sidst drysses med oliven.