Helstegt kylling m/citron, sennep & krydderurter

Ingredienser:

1 stor kylling, tør kyllingen indvendig med køkkenrulle
2 fed hvidløg (pillede og hele)
3 kviste rosmarin
3 kviste timian
5 stilke bredbladet persille
1 usprøjtet citron, skåret i grove bidder
2 spsk. sennep
Olivenolie
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Fyld halvdelen af rosmarin, timian, persille og hvidløg – og al citronen ind i kyllingen.
Gnid skindet med sennep, olie, salt, peber og resten af krydderurter og citron.
Læg kyllingen i et ovnfast fad og steg kyllingen i en 180° varm ovn ca. 1 time (afhængigt af kyllingens størrelse).
Tag fadet ud af ovnen og lad kyllingen trække ca. 10 minutter i fadet, inden den parteres i 6-8 stykker og serveres.

Udskriv opskrift