(4 personer)
ingredienser:
1 stykke røget Fanø laks på ca. 12cm
½ blomkål (ca. 300g)
1 dl fløde
1spsk saltet smør
12 saltede mandler (kan laves selv, eller købes hos speciel forretninger)
1 økologisk citron
Frisk estragon
Koldpresset rapsolie
Evt. lidt bær
Fremgangsmåde:
Lav små buketter af blomkålen, indtil du har 200g blomkål tilbage.
buketterne kan kommes i isvand, hvilket vil gøre dem super knasende sprøde…
Giv de 200g blomkål et hurtigt opkog i en gryde med vand og sigt den herefter.
Kog blomkålen purémør med fløden i en kasserolle med låg på og blend med en spsk smør.
Smag til med salt og peber og stil på køl.
Anret blomkålspuréen på en tallerken eller et fad.
Skær laksen i tykke skiver der kan stå oprejst (ca. 1 ½ cm) og placer i pureen.
pynt af med de sprøde buketter, bær og frisk estragon og ”drys” en lille smule rapsolie over retten.
Riv citron skal over lige inden servering, og nyd retten i godt selskab….