Røget Fanø Laks m/ pocheret æg, kogt kartoffel & karse

(4 personer)

ingredienser:

20 tynde skiver røget Fanø Laks
4 helt friske æg
1 l vand + ½ dl eddike
4 flotte kartofler skrællet og kogt
4 spsk creme fraise
1 bk skolekarse
1 pt purløg
8 tynde skiver daggammelt flute
Lidt olie
1 mini hjertesalat hoved

Fremgangsmåde:

Rist brødet gyldent i lidt olie. Kom på fedtsugende papir og giv dem et drys salt.

Finhak purløg og klip karsen. Bland og læg i en skål.
Sæt vand og eddike over i en gryde og bring til under kogepunktet.
Slå æggene ud i 4 små kopper (hvis det ikke er helt friske æg, vil der være lidt overskydende væske ved.
Fjern det forsigtigt med lidt køkkenrulle.)

Lav cirkel bevægelser i vandet med en ske.
Når du har en lille ”vandtornado” kommer du æggene i og kører et par gang kontra i vandet så æggene
snurrer rundt om sig selv.
Pocher æggene i ca. 6-7 minutter. Og HUSK vandet ikke må bulder koge.
Tag æggene op og soigner dem, så der ikke er små ”haler” på.
Vend ægget i karse og purløg og drys med salt. Læg på en tallerken.

Skyl hjertesalaten og pluk i fine blade.
Anret ved siden af det pocherede æg på tallerkenen med Fanø laksen og det sprøde flute.
Slut af med at presse de kogte kartofler igennem en kartoffel pure presser ned ved siden af æggene, og
krydr godt med salt og peber. slut af med lidt creme fraise, og skynd dig at servere retten.

Udskriv opskrift