Fastelavnsboller m/remonce

16 stk.

Ingredienser:

2 dl mælk
100 g smør
50 g gær
1 æg + 1 til pensling
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 lille tsk. stødt kardemomme
Ca. 450 g hvedemel

Remonce:
75 g marcipan, revet
75 g sukker
75 g smør

Sådan gør du:

Lun mælken i en lille gryde, og lad smørret smelte heri, til det er håndvarmt.
Opløs gæren i mælken, og kom det i en skål.
Tilsæt et æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet.
Ælt dejen godt sammen, og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 45 minutter.

Remonce:rør marcipanen sammen med sukker og smør.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
Skær dejen ud i 16 firkanter, og læg 1 skefuld remonce på hver af dem.
Fold dejen omkring fyldet, og tryk sammenføjningerne godt sammen.
Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne i en 200° varm ovn 12-15 minutter, til de er gyldne, og lad dem afkøle på en rist.
Bollerne kan eventuelt pyntes med lidt smeltet mørk chokolade.

Udskriv opskrift