(24 stk)
Ingredienser:
25 g gær
2 dl ”lillefingervarm” mælk
2 æg
1 nip salt
1 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
Ca. 500 g hvedemel
125 g smør
Fyld
100 g hasselnødder
125 g sukker
50 g blødt smør
Sådan gør du:
Opløs gæren i den lune mælk.
Pisk æggene i og tilsæt salt, kardemomme og sukker.
Kom melet i en skål og skær smørret i mindre stykker, der kommes i melet.
Smuldr smør og mel sammen med fingrene.
Saml de to skåles indhold lidt efter lidt og ælt dejen hurtigt sammen.
Lad dejen hvile 1 time tildækket.
Rul dejen ud til ½-1 cm tykkelse og skær den i firkanter på 7 x 7 cm.
Fyld:blend nødderne til nøddemel.
Tilsæt sukker og blend igen.
Rør smør og nøddemasse sammen.
Fordel fyldet på stykkerne og fold dejen omkring.
Alle folderne skal presses godt sammen, så fyldet bliver indeni.
Stil bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 15 minutter, hvorefter de bages i en 200° varm ovn ca. 15 minutter.
Pyntes med glasur når de er kolde eller drysses med sigtet flormelis.