Langtidstilberedt oksegryde

Ingredienser:

1-1,2 kg oksekød (bov eller klump), skåret i tern
Smør/olivenolie til stegning
3 løg, hakkede
4 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. hvedemel
1 spsk. tomatpuré
2½ dl rødvin
2 tsk. rødvinseddike
1 liter oksebouillon
1 dåse flåede hakkede tomater
1 tsk. Worcestershiresauce
2 laurbærblade
Friske krydderurter, fx en lille håndfuld frisk timian og persille (eller 2 tsk. tørret timian)
2 stilke bladselleri, skåret i skiver
3 gulerødder, skåret i grove tern
250 g champignon, skåret i kvarte
500 g kartofler, skåret i grove tern
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Dup kødet tørt, krydr med salt og peber og brun kødet af flere omgange i en stor gryde med smør/olie.
Sæt det til side og kog evt. gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.
Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i smør/olie ca. 5 minutter, uden at det tager farve.
Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt.
Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, bouillon, tomater, Worcestershiresauce, laurbærblade og krydderurter.
Lad det hele simre en times tid, før grøntsager tilsættes.
Tilsæt bladselleri, gulerødder og champignon, og lad det hele simre endnu en time, før kartoflerne tilsættes.
Lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.
Den samlede kogetid er ca. 3 timer.
Smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Udskriv opskrift