Lun grønkålssalat m/ æble- & gulerodstern

Ingredienser:

• 400 g frisk grønkål, de grove stængler skæres fra og resten skæres i grove stykker
• 1 rødt æble, skåret i små tern
• 1 gulerod, i små tern
• ½ dl hasselnødder
• 1 tsk. stødt spidskommen
• ¼-½ tsk. cayennepeber
• 1 dl vand
• 3 spsk. oliven- eller valnøddeolie
• Kværnet salt og peber
• Balsamicoeddike
• Shoyu/sojasauce

Sådan gør du

Kom grønkål, æble, gulerod, nødder, spidskommen, cayennepeber, vand og olie i en gryde sammen med et drys salt og peber.
Bring det i kog og lad det simre 8-10 minutter under låg, til kålen er netop er mør, men stadig har bid.
Stænk kålen med soja og balsamicoeddike og server den straks.
Man kan eventuelt stænke yderligere med soja og balsamicoeddike ved bordet.

Udskriv opskrift