Mørbradbøffer med spidskål og ærter

(4 personer)

Ingredienser

1 stor eller 2 små mørbrad, pudsede og skåret i 8 medaljoner
2 spsk. mel
Ca. 2 spsk. blandet hakket persille og dild
Smør til bruning
1-2 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
1 bæger (85 g) Tartare-flødeost
1 spidskål, delt i kvarte, den tykke stok fjernes og resten skæres i 1 cm brede strimler
300 g små frosne ærter
1 bundt dild, hakket
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Tryk mørbradbøfferne flade med hånden.
Bland mel, persille/dild, salt og peber og vend bøfferne deri.
Brun bøfferne på begge sider i smør og tag dem af panden.
Kom flødeost og bouillon på, pisk det sammen og lad det koge op.
Dæmp varmen og læg kødet ned i saucen.
Læg låg på og lad det simre 8-10 minutter (der tilsættes mere bouillon, hvis saucen bliver for tyk).
Smelt lidt smør i en gryde og sauter spidskålen et par minutter.
Kom ærterne i, når kålen er faldet sammen, og lad det hele sauterer et øjeblik mere.
Vend dild i lige til sidst.
Server kødet med grønsagerne og nye kartofler.

Udskriv opskrift