Denne suppe smager syrligt af citrongræs, som der ikke er sparet på i denne opskrift. Du kan anvende andre skaldyr i stedet for rejer, hvis det passer dig bedre.
Ingredienser
12 store tigerrejer m/ skal (frosne)
3 skalotteløg, finthakket
2 tsk hvidløg, finthakket
2 stilke citrongræs, fintsnittet
1 spsk galanga, finthakket
2-3 friske røde chili, hele
½ tsk friskkværnet peber
1 ltr bouillon eller lys fond
1 kop sukkerærter
2 tomater, skåret i små stykker
1 tsk sukker
3 spsk lime- eller citronsaft
1-2 spsk fiskesovs
3 spsk olie til stegning
Purløg eller korianderblade til pynt
Sådan gør du
Rejerne tøs op og pilles, og den sorte streng fjernes ved at åbne rejerne i ryggen med et lille snit.
Del rejerne på langs indtil halespidsen og lad den sidde som pynt.
Lav en pasta af skalotteløg, hvidløg, citrongræs og galanga i en morter eller en lille blender.
Steg pastaen i olie sammen med chili og peber i et par minutter – krydderierne må ikke blive brune.
Hæld derefter bouillonen eller fonden ved og lad suppen koge i 10-15 minutter.
Tilsæt sukkerærter og tomatstykker og til sidst rejerne. De skal koge, til de bliver røde – ca. 5 min.
Smag til med sukker, lime- eller citronsaft og fiskesovs´.
Suppen pyntes med purløg eller korianderblade og serveres straks, da rejerne nemt liver seje, hvis de koger for længe.