Vichysoise

Det skal du bruge:

400 g porre, skåret i skiver
400 g kartofler, skåret i små tern
1 løg
50 g smør til stegning
Ca. 8 dl grønsagsbouillon, fx Nature Compagnie
Kværnet salt og peber
1 dl piskefløde
1 dl mælk

Topping:
1 porre, skåret i tynde skiver
Smør
½ dl fløde
2 spsk. purløg, fintklippet
Kværnet peber

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg.
Vend det godt rundt i smørret og krydr med salt og peber.
Lad blandingen simre under låg ved svag varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre.
Derefter blendes suppen til en jævn og glat puré.
Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt mælk og fløde og smag suppen til.
Topping:varm smørret og sauter porren et par minutter.
Suppen hældes i skåle og toppes med porre, fløde, purløg og et drys peber fra kværnen.

Udskriv opskrift