(4 personer)
Ingredienser
700 g filet af helleflynder eller lyssej, skåret i 4 stk.
Kværnet salt og peber
Olivenolie
Beurre-blanc
1 skalotteløg, finthakket
Lidt olivenolie
1 dl hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike
125 g smør, skåret i små tern
Kværnet salt og peber
1 gulerod, skåret i små tern
1 lille pastinak, skåret i små tern
1 fed hvidløg, finthakket
½ dl fintklippet purløg
Citronsaft
Sådan gør du
Læg fiskestykkerne på en bageplade med bagepapir.
Krydr med salt og peber og dryp med lidt olie.
Sauter skalotteløg i olie i en gryde.
Hæld derpå hvidvin og eddike ved, og lad det koge til der er 1/3 tilbage.
Tilsæt smørtern lidt ad gange under piskning ved svag varme – saucen må ikke koge når smørret er tilsat, så skiller den.
Sauter gulerod, pastinak og hvidløg i en lille gryde og krydr med salt, peber, purløg og citronsaft.
Kom de sauterede urter i gryden med saucen.
Bag imens fisken i en 175° varm ovn ca. 10 minutter og server den sammen med urte-saucen og små kartofler.