Fish´n chips

(4 personer)

Ingredienser

750 g lyssej filet (eller laks eller torsk), skåret i strimler på ca. 3 cm længde
Groft majsmel til at vende fisken i Saft af 1 citron 3 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber

Chips
400 g gulerod 400 g persillerod
400 g pastinak
1 bundt persille, finthakket
3 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Fiskestrimlerne vendes med olivenolie, salt, peber og citronsaft, og rulles i majsmel.
Fiskestykkerne lægges på en bageplade med bagepapir, og kommes i en 180° varm ovn ca. 12 minutter.
Fisken skal være let gylden udenpå og hvid indeni, ellers skal den have lidt længere tid.

Chips:skræl alle rodfrugterne, skyl dem i koldt vand og skær dem i lange, tynde stave.
Tør rodfrugtstavene og kom dem i en pose med olivenolie, persille, salt og peber, og ryst posen, så olivenolien bliver godt fordelt.
Kom “chipsene” i en bradepande og bag dem (i samme ovn som fisken), ca. 30 minutter, til de er netop møre.

Udskriv opskrift