Pasta carbonara med ærter

Ingredienser:

500 g bælgede ærter
2 store æg
50 g pecorino, fintrevet
Kværnet peber
400 g spaghetti, fettucine eller linguine
250 g pancetta, skåret i tern
Ærteskud til pynt

Sådan gør du:

Gem halvdelen af ærterne til serveringen.
Den anden halvdel gives et kort opkog.
Gem lidt af kogevandet – og brug det til at blende ærterne til en tyk creme.
Lad det køle lidt af og bland så med æg og pecorino.
Steg pancettaen på en tør, varm pande.
Kog pastaen al dente, si vandet fra – men gem 2 dl af kogevandet.
Kom den varme pasta tilbage i gryden og vend æggeblandingen, pancetta og de resterende ærter i.
Rør noget af kogevandet i, så pastaretten ikke bliver for fast (æg og ost er med til at tykne til en cremet sauce).
Retten pyntes med ærteskud og serveres med det samme.

Udskriv opskrift