Æblekage med marcipan

Ingredienser:

2 æbler, skåret i tern
100 g smør, blødt + lidt til formen
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
125 g marcipan, groft revet
1 tsk. kanel
2 æg
4 spsk. mandler, groft hakkede
5 spsk. mælk
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør, sukker og vaniljepulver luftigt og cremet.
Tilsæt marcipan og kanel og pisk igen.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk imens.
Tilsæt halvdelen af mandlerne til dejen.
Vend mælk, mel, bagepulver og æbletern i dejen og kom det i en smurt springform (20 cm i diameter).
Drys resten af mandler på toppen og bag kagen i en 180° varm ovn 30-40 minutter.
Kagen kan spises lun eller kold og serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Udskriv opskrift