(1 stor tærte)
Ingredienser:
3 dl usaltede pistacienødder
3 dl hasselnødder
4 dl dadler uden sten, og ikke alt for tørre
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. vaniljepulver
¼. tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt kardemomme
fintreven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
lidt neutral olie til formen, fx majs, tidsel eller raps
4 store æbler, skåret i tynde både
2 dl rosiner
lidt vand
Sådan gør du:
Kom pistacienødder, hasselnødder, dadler, kanel, vaniljepulver, nelliker, kardemomme og appelsinskal i en kraftig
foodprocessor og kør det i ca. 40 sekunder.
Det skal være meget finthakket, men ikke mos.
Smør en tærteform med olie og fordel nødde-daddelmassen deri.
Pres massen ud i hele tærteformen, så konsistensen bliver helt fast og stil tærtebunden i køleskabet et par timer.
Så samler massen sig og bliver nærmest som en butterdejsbund.
Kom æbler, rosiner og appelsinsaften i en lille kasserolle og spæd eventuelt med lidt vand.
Bring indholdet i kog, tag kasserollen af varmen og lad den stå og trække med låg på i 15 minutter.
Fordel de bløde æbler og rosiner ovenpå tærtebunden og server eventuelt tærten med flødeskum