Boller med revet æble

Ingredienser:

1 dl ”lillefingervarmt” vand
25 g gær
1 tsk. sukker
2 æg
300 g æble, fintrevet
1 spsk. neutral olie, fx tidsel- eller solsikkeolie
1 lille drys kanel eller kardemomme
100 g rugmel
Ca. 500 g hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt sukker.
Tilsæt dernæst æg, revet æble, olie, krydderi og rugmel.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen så den fast og ikke klistrer.
Lad dejen hæve 1 time, tildækket et lunt sted.
Slå dejen ned og form den til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver 20 minutter.
Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages i en 200° varm ovn 12-15 minutter.

Udskriv opskrift