Boller med revne grønsager

(12-15 stk.)

Ingredienser:

• 25 g gær
• 2 ½ dl ”lillefingervarmt” vand
• ½ kg hvedemel
• 1 spsk. honning
• 1 tsk. salt
• 35 g blødt smør
• 1 æg
• 200 g revne grønsager, fx gulerod, courgette, persillerod, hokkaidogræsker
• 75 g blandede frø og kerner, fx græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerner

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt mel, honning og salt og ælt det sammen.
Ælt så smørret i dejen, til den er smidig.
Lad dejen hæve på et meldrysset bord ca. 1 time med et viskestykke over.
Lav et hul i dejen i midten og slå ægget ud der.
Ælt så æg, grønsager og frø i dejen.
Form dejen til boller, der lægges på en bageplade med bagepapir og hæver lunt 1 time.
Bag bollerne i en 200° varm ovn ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad bollerne køle på en rist.

Udskriv opskrift