(ca. 15 stk.)
Ingredienser:
4 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
175 g smør
1 æg
1 dl sukker
fx rosiner til øjne
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt mel, honning og salt og ælt det sammen.
Ælt så smørret i dejen, til den er smidig.
Lad dejen hæve på et meldrysset bord ca. 1 time med et viskestykke over.
Lav et hul i dejen i midten og slå ægget ud der.
Ælt så æg, grønsager og frø i dejen.
Form dejen til boller, der lægges på en bageplade med bagepapir og hæver lunt 1 time.
Bag bollerne i en 200° varm ovn ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad bollerne køle på en rist.Bland mel og bagepulver og smuldr smørret i, så det kommer til at ligne parmesanost.
Bland sukker i.
Hæld blandingen ud på bordet og lav en fordybning i midten.
Slå ægget ud i fordybningen og saml dejen.
Den skal ikke æltes, men trykkes sammen.
Stil dejen koldt en halv time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i et ca. 2 cm tykt lag.
Stik figurer ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag småkagerne i en 180° varm ovn ca. 10 minutter.