Briocher

(15 stk.)

Ingredienser:

15 g gær
1 dl ”lillefingervarm” mælk
125 g hvedemel + 375 g hvedemel
175 g smør + lidt til formene
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
4 æg, sammenpiskede

Sådan gør du:

Gæren smuldres i en skål.
Den lillefingervarme mælk hældes over, og gæren røres glat.
Tilsæt de 125 g mel og rør dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket og lunt ca. 1 time.

Smørret smuldres i det resterende mel.
Bland salt og sukker i, og tilsæt æggene – men hold lidt fra til pensling.
Ælt de to deje sammen til en ensartet og blank masse, der formes til en bolle, der tildækkes og sættes lunt til hævning, til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Tag lidt af dejen fra, og form resten med let hånd til små boller, der sættes i smurte muffinsforme.
Lav et lille hul i toppen og sæt en lille dejkugle i.
Efterhæver lunt til dobbelt størrelse, før briocherne pensles med æg og bages i en 225° varm ovn ca. 20 minutter.
Serveres nybagte.

Udskriv opskrift