Oksebov m/ vintergrøntsager & rødvinssauce

– dejlig vinter simremad
(Ca. 8 personer)

Ingredienser:

2 kg oksebov
salt & peber
smør til stegning

400 gr squash
400 gr aubergine
400 gr skalotteløg
400 gr gulerødder
400 gr persillerod
Salt & peber

7½ dl rødvin
5 dl kalvefond

Sådan gør du:

Brun okseboven i en tykbundet gryde, krydr med salt og peber og kom stegen i en bradepande.
Læg de rensede, skyllede grøntsager omkring stegen og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 min.
Hæld rødvinen ved og lad stegen stege videre i 15 min.
Tag grøntsagerne op med en hulske.
Hæld fonden ved stegen og sæt den i ovnen igen i 2-3 timer.
Lun grøntsagerne med de sidste 10 min.
Tag grøntsagerne og stegen op og jævn skyen til sauce.

Anretning:
Anret stegen i skiver på et fad med grøntsagerne ved.
Server saucen separat og giv kartofler og eventuelt grøn salat som tilbehør.

Udskriv opskrift