(4 personer)
Ingredienser
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommenfrø
1 spsk. nigellafrø
½-1 tsk. chiliflager
1 (ca. 100 g) løg, hakket
2 spsk. olivenolie
1 dåse tomater eller ½ kg friske tomater, hakkede
50-75 g kokosmel
Ca. 1 l grønsagsbouillon, fx Herbamare
Kværnet salt og peber
Snittede ramsløg, til drys (eller andet kryddergrønt)
1-2 hårdkogte æg, til drys
Sådan gør du:
Rist de tre slags frø på en tør pande, til de begynder at dufte.
Kom dem i en morter og knus dem sammen med chiliflager.
Varm olie i en gryde og sauter løgene til de er klare.
Tilsæt de hakkede tomater og de knuste frø – gem 1 spsk. som drys på suppen.
Kom kokos i gryden sammen med 8 dl bouillon, og lad suppen småsimre 15 minutter.
Suppen kan spises som den er, eller den kan blendes.
Juster eventuelt konsistensen med mere bouillon og smag suppen til med salt og peber.
Drys suppen med kryddergrønt og hakket æg før serveringen.