Kyllinge-karry suppe

(4 personer)

Ingredienser

1½ spsk. kokosolie
2 tsk. karry
3 tsk. gurkemeje
1 stort løg, hakket
¼-½ selleri, skåret i bidder
3 gulerødder, skåret i tykke skiver
1 l grønsagsbouillon, fx Herbamare
1 dåse kokosmælk
1 lille dåse ananas
2 æbler, skåret i tern
400 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler

Sådan gør du:

Varm olien i en gryde og svits karry og gurkemeje.
Tilsæt kødet og brun det. Tag kødet op.
Kom løg, selleri og gulerødder i gryden og svits til de er gyldne.
Hæld bouillon over, bring det i kog, skru ned og lad det simre til grønsagerne er mør.
Tag suppen fra varmen og blend den med en stavblender.
Kom kød, ananas og æble i gryden og lad det simre med ca. 5 minutter, til kødet er lige netop gennemstegt.
Tilsæt kokosmælken, og varm suppen igennem.
Suppen serveres med fyld af enten kogte fuldkornsris, perlespelt eller quinoa.

Udskriv opskrift