Netop nu

April

GULE FRUGTER

Banan, peberfrugt, ananas, melon, majs, grapefrugt, citron og gurkemeje. Disse gule frugter, grønsager og krydderier får deres gule farvestof fra karotener. Ananas indeholder desuden bromalin, som fremmer fordøjelsen, og melonen styrker dine nyrer.

alt

CITRON- indeholder ikke kun C-vitamin, men også de orange og gule karotener, som beskytter mod frie radikaler og styrker dit immunforsvar. I skrællen sidder plantestoffet limonen, der hindrer unormale celler i at dele sig. Citronskal kan være lidt svær at få ind i maden, men du kan fx rive lidt citronskal over fisk eller salater eller tilsætte lidt reven citronskal til din smoothie. Det er vigtigt at citronskallen ikke er sprøjtet.
Prøv evt. Blomsterbergs opskrift på Citronmåne eller mine Anderledes Citronmåner


alt

MELON
De mest kendte gule meloner er honning-, cantaloup- og netmelon. Meloner anvendes mest naturel og kan spises i mange sammenhænge, fx som mellemmåltid eller til brunch, som tapas, i salater og som dessert.
Meloner er fine smagsgivere både i det søde og det salte køkken. I USA krydres meloner med salt og peber, og i det indiske køkken bruges meloner til stærkt krydrede karryretter.
Hele meloner opbevares ved stuetemperatur, mens stykker af melon opbevares i køleskab.
Cantaloupmelonregnes for den mest aromatiske af melonerne. Smagen er meget sødt og let parfumeret, og den smager dejligt i salater og frugtsalat.
Netmelonhar, som navnet antyder, et netagtigt mønster udenpå skallen. Frugtkødet er gul-orange og kraftigt i smagen. Den er egnet til salater, smoothies eller sammen med lufttørret skinke.
Honningmeloner citrongul og nærmest æggeformet. Frugtkødet er hvidligt med en mild, sød smag, der kan være let honningagtigt i smagen. Honningmelon smager fantastisk sammen med friske bær og lidt god is. alt

ANANAS
- er fyldt med fibre og enzymer, som hjælper din fordøjelse, og så mager den sødt og vidunderligt, som den er skåret i mundrette bidder. Den passer til i det asiatiske køkken, og den er velegnet til kager og desserter.
Børn elsker at få en skive ananas med i madpakken – eller på pizzaen. Bland ananas i frugtsalat, så den får et eksotiske pift eller tilsæt ananasstykker i varme, krydrede retter med fx kokosmælk og karry for både sødme og syrlighed.
En umoden ananas er grøn og hård. Når ananasfrugten begynder at blive gul og skællene brune, og frugten giver efter for et let tryk, så er den spiseklar. Ananas opbevares ved stuetemperatur, og en moden ananas har kun få dages holdbarhed.
Prøv min nemme opskrift på en dejlig Ananas Salat

NYT FRA SMAGENS AFTEN DEN 17. MARTS
alt FISKEAFDELINGEN BØD PÅ:
  • Tunmousse på frisk tun i mini crustader
  • Tigerrejer grillet med chili vendt i tomatsauce og urter
  • Grønskalmuslinger med friske urter, hvidløg, æg og smelteost
  • 8-armet blæksprutte friteret i pankomel, hertil hjemmelavet aioli
  • Lynstegt færøsk laks med timian og dild, hertil marineret fennikel
  • Lynstegt tun på bund af tangsalat
alt
DELIKATESSEAFDELINGEN BØD PÅ:
  • Røget ørred med havtorn
  • Duebryst, ramsløg, hvide asparges og morkelsauce
  • Lammeculotte med rodfrugter
  • Rabarberkaramel med hyldeblomstcreme

alt OSTEAFDELINGEN BØD PÅ:

Oste fra La Treccia, som er et lille mejeri i Rødovre, der ejes af to italienere. De producerer friske oste efter gamle italienske opskrifter og traditioner. Mælkens kvalitet er altafgørende for at få en god Mozzarella, Burrata eller Ricotta. Derfor bliver ostene produceret dagligt af frisk økologisk hømælk fra Jersey køer.

  • Burrataer en frisk ost, der ligner Mozzarella, men har en meget blødere konsistens, og smagen er mild og smøragtig.
  • Ricottaer en friskost med et lavt fedtindhold på ca. 8%. Konsistensen er ofte let grynet og det høje indhold af laktose giver ricottaen en svag sødlig smag. Ricotta kan bruges både i det søde og det salte køkken.
  • Mozzarellaer en populær klassiker. Den består af strukket blød flødeost, der produceres ved at overhælde ostekornene med kogende vand. Det gør at de kan strækkes til lange tråde og formes til en kugle.
  • ”Toast for cheese”er tynde, lette og sprøde "toast" fra The Fine Cheese Co i Bath i England. Det er en lækker serie, der består af flere typer. En har fyld af dadler, hasselnødder og græskarkerner, en har fyld af abrikos, pistacienødder og solsikkefrø og en tredje har fyld af pekan, birkes og kvæde.
  • Charcoal(sorte) kiks fra serien Millers Damsel fra Artisan Biscuits i England. Millers Damsel er en serie med stenmalede kornsorter. Kiksene knaser og er tynde og lækre. De passer godt til ost, men også lækre til dip eller med lidt laks eller postej på.
alt

GRØNTAFDELINGEN BØD PÅ:
  • Aspargessalat
  • Blandet frisk frugt "to go"


alt SLAGTERAFDELINGEN & DIVERSE LEVERANDØRER BØD PÅ:
  • Mørt oksekød serveret med Chili-bearnaise fra Eriks Saucer
  • Mør kalveentrecote og ribeye
  • Stegt kanin og krokodille fra Rævhede
  • Hallegårds bornholmske pølser
  • Ødegårdens pølser
  • Økologiske pølser fra Pølsekompagniet
  • Røget kyllingebryst fra Gråsten, som kan serveres koldt eller lunet

alt DERUDOVER KUNNE MAN SMAGE:
  • Koldrøget laks fra Nordhavns Røgeri
  • Røde fuldkornsris og brød fra Il Fornaio
  • En pastaret tilberedt af tortellini fyldt med trøffel, hvide og grønne asparges, basilikum, semi-dried tomater, en lille smule pesto og reven parmesanost – velsmagende og nemt og hurtigt at tilberede
  • Is fra Hansen is
  • Søde sager fra Konnerup & Co og Bülow Lakrids

Netop nu 2015

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00