RIOFRIO - bæredygtig kvalitets caviar importeret af Dalgaard

Riofrio – bæredygtig caviar 

Hos Dalgaard er vi stolte over at kunne præsentere vores egenimport af verdens reneste caviar og andre produkter fra Riofrio, som er fremkommet efter mange års konstant forskning og stræben efter at kunne tilbyde det ypperste.

Caviaren Riofrio er opkaldt efter floden Riofrio ’Den kolde flod’ i Spanien, fordi det kolde og rene smeltevand fra de nærliggende bjerge anvendes i dambruget. Farmen, der ligger mellem Granada og Málaga, er grundlagt i 1955. Filosofien er at producere caviar efter en bæredygtig og så skånsom model som muligt. Riofrio forsøger at efterligne størens naturlige levevilkår, og ved at skabe et stille og roligt liv uden stress for de 70.000 stør, har det vist sig, at de leverer det bedste produkt. Når flodens vand er løbet igennem dambrugets tre km. lange damme, renses det og sendes tilbage til floden i samme rene stand. Det kolde smeltevand, som året rundt ligger på 15-17 grader, er en af hemmelighederne bad den høje kvalitet i Riofrios caviar.

Hos Riofrio opdrættes stør af arten Acipenser naccarii, som kan dateres 250 mio. år tilbage, hvor den levede sammen med dinosauerne. Gennem et langt og dedikeret forløb er det lukkedes at få denne art til at yngle i fangenskab, og man har nu etableret et bæredygtigt opdræt kun få kilometer fra det sted, der oprindeligt var dens naturlige tilholdssted, nemlig Middelhavet. Da fiskene opdrættes efter økologiske principper og der derfor hverken benyttes antibiotika, væksthormon eller kraftfoder, vokser fiskene langsomt, og det tager gennemsnitlig 18 år, før caviaren kan ’høstes’ fra støren.

På gensyn i fiskeafdelingen & Bon Appetite!