Marts

”SUPERFOOD” - produkter med mange anvendelsesmuligheder

Superfood består af en række produkter, der er lavet af forskellige bær og planter, som er frysetørrede og pulveriserede, lige klar til brug. Alle har de et højt indhold af vitaminer, mineraler og plantestoffer, der alle er med til at beskytte og styrke kroppen.
Alle pulverne har bibeholdt bærrets eller plantens smukke farve, hvorfor de er dekorative som drys. De 6 forskellige slags pulvere der findes, kan anvendes fx i smoothies, til saft, i raw-kager eller raw-kugler. De grønne pulvere egner sig også til dip fx med butterbeans, edamamebønner, yoghurt og/eller avocado. Dippen kan anvendes til grønsagsstave eller som fyld i sandwich og pitabrød.
Der findes:
Havtorn-pulver, som er fra det syrlige, orange havtorn, der vokser her hjemme ved strandområder. Med den smukke orange farve egne pulveret sig til drys på en dessert, chokoladekage eller et surmælksprodukt til morgenmad – eller pulveret tilsættes i en smoothie.
Aronia-pulver der stammer fra det smukke lilla aroniabær, som vokser her i Danmark.
Acai-pulver stammer fra det lille, lilla acaibær, der oprindeligt vokser i Amazonas jungle.
Matcha pulver der er pulveriseret grøn te og kan anvendes til te, is, i vaffel- eller pandekagedej eller i smoothies.
Chlorella pulver har et meget højt indhold af klorofyl, der giver den fantastisk flotte, grønne farve. Klorofyl virker rensende i kroppen, modvirker dårlig ånde og virker både som antioxidant og antiinflammatorisk. Chlorella har også et højt indhold af protein, faktisk 58 g pr. 100 g protein og alle de essentielle aminosyrer.
Hvedegræspulver er lavet ud fra de små spæde græsstrå af hvedeplanten. Hvedegræs er, lige som chlorella, rig på klorofyl og har en udrensende effekt på kroppen.

Prøv mine dejlige opskrifter med SUPERFOOD:


HAMPE-PRODUKTER fra Møllerup Gods
Møllerup Gods ved Rønde har specialiseret sig i lækre og velsmagende produkter lavet af hamp.
Hampefrøer fyldt med næringsstoffer, knap halvdelen af frøene er sunde, umættede fedtstoffer og resten består af fibre og proteiner. Naturligvis vegetabilske proteiner, til glæde for alle også vegetarer og veganere.
Hampefrø kan bruges i brød, knækbrød, mysli, til panering, som drys i salater og eller de kan blendes med i en smoothie.
Hampemel, som er glutenfrit, kan bruges som et alternativ til andre grove melsorter i brød, knækbrød, pizzabunde, pandekager eller til panering.
Hampeolien har en optimal fordeling mellem omega 3 og 6 fedtsyrer, og smager lækkert i salater.

Hos Dalgaard finder du følgende produkter fra Møllerup Gods:

  • Hele hampefrø
  • Hele hampefrø ristede
  • Hamefrø afskallede
  • Knækbrødsblanding
  • 5-kornsblanding
  • Hampeolie

Prøv et par af mine opskrifter med hamp:


NEM RISOTTO – vegansk og glutenfri
Tre nye slags risotto har fundet vej til hylderne. Produkterne er produceret i Spanien af firmaet Trevijano der blev skiftet i 1860 i Rioja-regionen. Firmaet har fokus på god smag, rene råvare og produkter uden tilsætningsstoffer.
Risottoerne er lige klar til brug og kræver kun væde, lidt olivenolie og ca. ½ times tilberedning.
Har du lyst, kan du pifte din risotto op med smør eller parmesanost, så er risottoen bare ikke vegansk længere, men stadig vegetarisk. Smør og ost gør at risottoen bliver lidt mere cremet. Der kan naturligvis også tilsættes krydderurter, lige som risottoen kan koges på hvidvin og bouillon.
På hylderne finder du bl.a.:
”Mediterranean Risotto”, der indeholder ris, tomat, courgette, oliven og løg og krydret med hvidløg og oregano.
”Curry Risotto”med karrysmag, peberfrugt og løg.
Har du brug for paella eller couscous, som er nemt og hurtigt, så fås det også fra samme firma.


3 NYE PESTO – til tapas, pasta, sandwich, bruschetta eller dip
Pesto Basilikum lavet med basilikum, parmesanost, cashewnødder og hvidløg.
Paprika Pesto med mandler og ost.
Mediterranean Pesto lavet på oliven, tomater og ansjos.
I serien findes også en Oliventapanade af Kalamata oliven, hvidløg og basilikum.


BRASSERIETS SAUCER
Brasseriets Saucer er en ny serie af saucer fra Jensens Køkken. Saucerne er udviklet af kokke og nemme og hurtige at tilberede hjemme.
Fælles for saucerne er en fyldig smag og en cremet konsistens, og de gør sig lige godt, hvad enten de er kolde eller lune. Saucerne opbevares i køleskabet. Saucerne kan anvendes til alle slags kød og pølser, og du kan vælge mellem 4 varianter:

  • Økologisk bearnaise
  • Original bearnaise
  • Chili bearnaise
  • Pebersauce


FRUGTJUICE – fra van Nahmen
Van Nahmen er et gammelt familieejet firma, I 1930 begyndte firmaet at presse aromatiske æbler fra omegnens frugtplantager. Efterfølgende er det blevet til meget mere end æbler, der presses, men frugten stammer stadig fra lokalområdet i Rhine-landet. Der presses fx rabarber, til en rabarber-nektar, der kan nydes som den er, eller den kan blandes med mousserende vin eller champagne. Frugtindholdet i juicen er helt oppe på 70%. Rabarbernektar smager vidunderligt, som røde rabarber på en sommerdag, og man kan virkeligt fornemme det høje indhold af frugt.
Van Nahmen presser også druer fra Rhine-området. Her er indholdet er 100% frugt og 0% alkohol. Der er flere forskellige typer, der alle kan nydes, som de er som en aperitif uden alkohol eventuelt blandet med Pellegrino eller anden let boblende mineralsk vand, eller med mousserende vin – og dermed bliver drinken med alkohol.
Hos Dalgaard finder du et stort udvalg af produkterne fra van Nahmen. Der er flere forskellige slags æblejuice, og hvert æble har sin egen smag og aroma. Desuden er der rabarber-nektar og frugtjuice presset af blommer og pærer. Du kan få juice i små flasker á 25 ml eller lidt større flasker på 0,75 l.


FISKEBUTIKKEN – røget stenbider, stenbiderrogn og laks
Fiskebutikken har nu varmrøget stenbideri disken. Den røgede stenbider kan hurtigt og nemt blive til et velsmagende måltid – ganske enkelt kan den serveres med røræg, purløg og et stykke rugbrød. Stenbideren er en sund fisk med et meget højt indhold af de sunde omega-3 fedtsyrer.
Stenbideren holder til i Nordatlanten, men i det tidlige forår kommer stenbideren ind på lavere vand ved de danske kyster, og på bunden gyder den – og det er netop disse æg, som det er sæson for lige nu – stenbiderrognen. Også stenbiderrognen kan let forvandles til et lille, lækkert måltid hvor stenbiderrognen serveres med cremefraiche, hakket rødløg og blinis eller ristet rugbrød.
Hele marts måned har Fiskebutikken tilbud på færøsk laks. Også laks har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, som din krop bl.a. bruger til hjernen, huden, dine led og dit humør.

Netop nu 2017

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00