Rødgrød med vaniljeis og müsli

(4 pers)

(Opskrift fra Melsted Badehotel)

 

Ingredienser

150 g hindbær
150 g ribs, nippede
150 g jordbær, skåret i kvarte
2 dl god rød saft, fx af hindbær, ribs, kirsebær
100 g rørsukker
1 stang vanilje
Majsstivelse (Maizena)
Saft af 1 citron

Fremgangsmåde

Kog saft, sukker, den flækkede vaniljestang og kornene op.

Kom ribs og jordbær i og kog det igennem ca. 5 minutter.

Rør majsstivelsen ud i lidt vand og hæld det i gryden lidt ad gangen, under omrøring, til grøden får en passende konsistens – vær opmærksom på at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.

Tilsæt hindbærrene og lad det hele koge op.
Smag til med citronsaft og måske mere sukker.

Fjern vaniljestangen og drys sukker på toppen af grøden, så den ikke danner skind.
Afkøl grøden og server den med fløde eller piskefløde.

Vend eventuelt lidt friske hindbær og/eller jordbær i grøden, lige før den serveres eventuelt med vaniljeis og drysset med mysli.

Udskriv opskrift